måndag 4 juni 2012

High Hitler och Pawn Stars

Det är ett par av de titlar på program som visas hos History Channel - kanalen som visar ganska lite historierelaterade program.
Några exempel från dagens tablå:
  1. UFO Files. 'Osynlighetsmantlar, laservapen och teletransportörer skulle säkerligen (ja absolut) finnas på ett rymdskepp - men tänk om de även kan användas av människor (ja tänk).
  2. Lock N' Load. 'Full Metal Jacket-stärnan R. Lee Ermey får tag på några gamla och livsfarliga raketer, stridsvagnar, helikoptrar och vapen. Han kartlägger deras historia (därför visas detta program?) och sätter dem på prov (nej, detta är varför).
  3. Ax men. 'Helikopterbunden skogsavverkning är en av de farligaste och dyraste formerna av timmeravverkning, därför uppstår panik när R&R:s helikopter går under i det hårda vädret'.
  4. IRT: Deadliest Roads - The Andes. 'Dave och Lisa tar itu med sin trasiga lastbil och kämpar mot tiden för att leverera sin last i tid. Hugh och Rick tacklar den internationella språkbarriären'.
  5. Storage Wars. 'Ett bisarrt hästhuvud delar Brandi och Jarrods åsikter, Barry Weiss lägger allt krut på ett skåp fullt av antika möbler och Dave Hester gör sin märkligaste upptäckt någonsin'.
Ett urval av program du troligtvis inte trodde skulle visas på en kanal som kallas History Channel.
Om de inte döper om kanalen till History Channel for Rednecks (se bilder om du ej vet vad rednecks är), vill säga.Klicka här för att läsa om kanalen och dess utbud. Tror inte någon kan briljera med sina historiekunskaper efter t om ett års tittande.

En äkta amerikansk redneck i sin lilla jägarstuga eller hem eller både och.

American rednecks.

Ett exempel av en svensk redneck från filmen Jägarna

En annan svensk version.

Matte-snickare-stilen. En annan variant.

4 kommentarer:

  1. History Channels VD lär ha fått frågan om varför de visar så mycket som inte har med historia att göra. Direktören svarade då att hon ser det som att i deras program berättas en historia och då stämmer ju kanalens namn och inriktning. Det lär gå att få fram ett exakt citat om man söker lite på Google. Tragisk kanal är det oavsett.

    SvaraRadera
  2. My God, vilken genialisk bortförklaring. Dags att byta namn på kanalen tror jag.
    Tack för kommentar.

    SvaraRadera
  3. Ha ha! Tack för underhållande inlägg. Och lika underhållande kommentar om svar från History Channels VD. Herregud. Plötsligt känns det riktigt bra att jag typ aldrig kollar på TV.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mitte!!!
      Ja, för det mesta går du inte miste om så mycket.
      Ibland är jag förundrad över att urvalen inte blev så mycket bättre efter utökningen från enbart två kanaler.
      Nu är det iallafall regnig söndag och gamla klassiska Superman på 4:an. Man får vara glad för det lilla ;)
      Ha det gott!

      Radera